2009

Då är vi inne på dagen före dagen då vi överger detta gamla, förlegade 2008 med ett alldeles sprillans nytt 09. Ja, entusiasmen hos mig kunde varit betydligt större. Det beror inte på någon mossig nostalgi, om ni nu skulle tro det, utan tvärtom tycker jag det är på tiden att det blir ett nytt år. Jag är bara lite misstänksam mot just 2009. Det känns som ett assymmetriskt och opålitligt tal som lämpar sig ytterst dåligt som benämning på ett helt år. 2008 låter bra. Det liksom gosar runt i munnen och trivs. Tvåtusennio = kantigt. Fult. Hemskt. Usch. Vill spottas ut.

Nyår kommer firas i Småland. "Småland 09". Hahaha....


Simrishamn - händelsernas centrum

Det är sällan så mycket händer koncentrerat i mitt liv som när jag befinner mig i Simrishamn - the home of the homeless.. Jag har nu varit här under hela julen och trots det att jag spenderar mesta tiden av mina dagar inomhus händer saker hela tiden. Möjligen beror det på att jag faktiskt passar min reumatiska lilla mormor som inte kan göra så mycket själv nuförtiden (förutom kritisera TV-program och prata killar) Igårkväll löd vår diskussion ungefär såhär:
(Jag ska laga renskavsgryta till middag..)
Mormor: Kan jag hjälpa till med nåt?
Jag: Gärna!
M: Jag kan hacka löken!!
Jag: Bra! Men kan du det då?
M: Eh, nää.. Kanske inte.. Men jag kan skiva tomaterna!
Jag: Säkert?
M: Äh, jaa, eller nä. Men jag kan ju faktiskt skala potatisen sålänge!
Jag: Det kan du väl DOCK inte?
M: Nej absolut inte.
Jag: Vad ska du göra då?
M: Jag strimlar salladen...
Mormor sätter sig på en stol och drar omsorgsfullt sönder salladsbladen till mindre bitar med händerna.

Såhär ser mitt liv ut just nu. Och mormors. Tur att vi har varandra! Och synd att jag ska hem imorgon.

I morse var jag och min kusinpimplavin på badhuset här i Simrishamn och simmade av oss våra extrakilon. Efter det åt vi tillbaka dem igen, och plussade på lite extra. Som det kan gå när man ska vara nyttig. Jag är kusinvitamin för att jag försöker va nyttig, men eftersom det aldrig går håller jag på att bli kusinamfetamin istället. Detta har emellertid ingenting med amfetamin att göra egentligen..

Ikväll var jag med om lustiga saker. Jag var nämligen med kusinpimplavin på hennes syndikalistiska väns 15-årsfest. Jag har aldrig känt mig så gammal och moderat som jag gjorde där, bland politiska visor och dreads, när jag fick sitta och lyssna på hur man på bästa sätt fabrikerar egen cider, krossar högern och slår ner rassar.. Gud, jag var såå ur mitt esse. Men söta var de.

Mysig bildag

Jag har förstått att det är något som drabbar många, det som drabbat mig.. Jag vill hela tiden köra bil sen jag klarade uppkörningen..! Så det gjorde jag idag.. Först åkte jag och min KÄRE bror OLOF till Nova för att köpa några sista julklappar. BIG MISTAKE!! Det första störiga hände på väg dit. Det är en karavan av bilar på norra ringen när en ambulanssirén börjar höras. Jag lägger mig så långt åt höger som det går, tillsammans med resten av karavanen. En person är dock antingen så uppe i sitt julklappstänk att han inte tänker på nått annat, eller så är den helt dum i huvudet, för precis då ambulansen ska susa förbi så byter den körfält till det vänstra, rakt framför ambulansen! När denne insett vad den gjort och ambulansen har fått sakta ner så smäller samma bil på till typ 140 och bokstavligen flyger fram i vänsterfilen för att kunna släppa fram ambulansen. Olyckligtvis är det ju fortfarande låång rörlig kö till höger.. Idiotbilen hittar dock snart en lucka som den tvärbromsar in i så att bilen bakom den får köra ut på vägrenen så att det ryker från däcken.
Skitbra..
Nästa störiga sak händer precis efter mobiliarondellen eller novarondellen. Då är det stillastående kö fram till där man svänger in på Nova. Den brighta bilen bakom mig får en snilleblixt och kör över till vägrenen, som för att köra om hela kön som bildats till vänster om den!! Bilen framför mig fattar vad den andra bilen håller på att göra, och kör halvt över på vägrenen för att stoppa den. Vansinne.. Till slut står jag och vägrensbilen bredvid varann och blänger lite aggressivt.
Sen hände det inte så många fler störiga saker den turen.. Förutom själva Novaupplevelsen.. Folk var som pirayor om lågprisskjortorna var köttslamsor.. Obehagligt att vi ska va sånna materialister! Bara stressen över hur mycket människor som var där borde ha orsakat mig att åstadkomma nån slags olycka.. Ingenting hände dock där, men när jag körde till Maryam råkade jag visst putta till hennes brevlåda lite.. Men den är snyggare nu! Lite assymmetrisk sådär, mycket 2009!
Fick träffa världens bästa Maryam och världens bästa Caroline H idag! Alltid trevligt att få prata av sig med små mysmänniskor! Dock valde vi kanske inte världens mest pittoreska fikaställe.. Vi var på MacDonalds.. Men kanelbullen jag tog gick inte av för hackor ändå!
Hmmmmm... Det som mer hänt idag är att jag nu anmält mig till komvuxkursen. Ja, okej, det var det..!


Favorit i repris

Jag visste nästan att  det skulle bli såhär! Att jag skulle tröttna på bloggskrivandet och sluta skriva. Jag menar, det är helt bevisat nu, eftersom jag inte ens har skrivit om jordbävningen, att jag tagit körkort eller något annat som hänt..!
Igår haded vi mensfest.. Det blev inte så mensigt som vi kanske hade hoppats, men ändock.
Mer MENS ge mig mer MENS! Can't hurry mens, noo you just have to wait, you know mens don't come easy, it's a game of mens and mens.

LEDIG

Idé! : Även fast jag är ledig typ hela tiden ska jag börja låtsas som att jag alltid är jätteupptagen så att jag verkligen kan unna mig saker när jag väl är ledig. Första dagen är idag: JAA jag är helt leeeedig idag så jag ska spela tennis med P kl 13, sen gå på stan och sen träffa mamma. Så skööööööönt att vara leeeeeeedig för en gångs skull! WIIIEEE

Det funkar faktiskt, så glad jag känner mig när jag låtsas att jag aldrig annars är ledig.. Hihi, lura er själva människor!

PS. ELOGE till världens sötaste Lisa som gjorde starten på min lediga dag äännu bättre!




RSS 2.0