Tisdag utan mål

Idag blev min första latinlektion inställd, som jag sett fram emot jättemycket! Det är inte alls bra för mig när lektioner ställs in för jag blir liksom helt slapp när jag inte har något planerat för dagen. Och det funkar inte med sånt som jag själv bestämmer, för då vet jag att jag kan trotsa utan konsekvenser. Nä, det krävs nån annan för att få igång mig har jag märkt genom åren.

Något som jag skulle kunna ägna min dag åt (förutom att plugga alla andra ämnen jag läser såklart) är att ringa vårdcentralen för att boka en tid åt min inflammerade fot. Men det kommer jag inte att göra.. Varför tar jag aldrig tag i det? Det är ju inte direkt så att det är jobbigare att ringa och beställa tid än att gå omkring med skiten.

Oh! Jag kom precis på vad jag ska göra! Min arabiskläxa!! Haha, jag har världens gulligaste läxa i arabiskan. Vi har fått sånna papper med alla bokstäver i alfabetet uppradade med en streckad linje efter sig. På linjen ska man härma bokstäverna ett antal gånger och lämna in. Jag älskar den läxan, den påminner mig om hur det var att gå i ettan i grundskolan!

Nu måste jag nog byta om innan pappa kommer hem för lunch.. Han var nämligen irriterad på att jag hade sovit till 10 över 9 i morse så..

Ahhhrrgghhh

Min rubrik ska föreställa ett uppretat Kalle Anka-ljud, ett sånt som han frambringar när något har gått riktigt riktigt fel. Det är dock inget som har gått fel för mig direkt! Det är bara lite panik som råder inför tanken på att jag kommer ha alldeles för mycket att göra denna termin! Uuhh..
Arabiskan är fett satsig. Här har man gått och låtit sig luras i några evigheter, genom att man inte fått någon som helst information om någonting. Men i måndags kom det - och slog obarmhärtigt till. Min lilla impulsivt valda arabiskakurs kräver detta:
Pålitlig dator med snabb uppkoppling (oj)
Nerladdat videokonferensprogram "Merratech"
Webbcamera
Mikrofon
Hörlurar
Scanner
Att jag ska göra 2394872934579 läxor i veckan

Jaja.. Kan ju glädja mig åt att jag har en mikrofon...

OOh, glömde jag säga att kurslitteraturen (arabiskan) är en obarmhärtigt enorm bok som är misstänkt lik en tegelsten i både färg, form och tyngd.

EEhh, jodå, såatt..

Här sitter man, ensam framför datorn en fredagkväll. Jag trodde just detta scenario skulle undvikas ikväll, eftersom jag bestämde med pappa att vi skulle hänga. Han sa "jag kommer hem klockan 6 och då kan vi äta middag och se om det går nån film på TV". Jättebra, tänkte jag, så har jag en lugn hemmakväll att se fram emot innan jag ska jobba imorgon kl 6.
För ungefär en halvtimme sedan ringde pappa. Han skulle bara sitta kvar på jobbet en timme till, och skulle vara hemma lite efter 9. Så nu sitter jag här och bildar nya, ganska onödiga, facebookalbum i brist på annat att göra. Jag har redan gått igenom skafferiet för att hitta eventuella ätbara tidsfördriv, men nej, nu är jag trött på saltade cashewnötter.

Idag har jag gjort ganska lite. Jag har spenderat 588 svenska kronor på en bok jag helst av allt skulle vilja slippa att läsa, nämligen kemi B. Jag har också fikat med Fredrika vilket var oerhört mycket trevligare än föregående inköp. Utöver detta har jag inte gjort så mycket mer, bara ringt till besserwissern på SOL-bilblioteket och bråkat lite angående en påminnelse om att lämna tillbaka en bok jag redan lämnat tillbaka. (Som att jag skulle vilja läsa om språkanvändning hos bebisar efter tentan är skriven?!)

Jaja.. Snart dags att sova!

Lisa

Lisa... Ett så oskyldigt och flickaktigt namn till en individ som kan vara allt annat än oskyldig. Idag fyller hon (eller igår.. för 10 minuter sedan) 20 år. Det är åldern då man juridiskt tillåts vara allt annat än oskyldig, men då det börjar formas någon slags moralisk gräns för hur utflippad man faktiskt anser att man får vara.. Vi får hoppas att gränsen tar ett tag på sig att byggas upp iallafall, så att du väntar in oss eftersläntare!


KOOL Å KAXIG och världens bästa Lisa! Grattis!


Pappa in action!

YES! Pappa börjar predika JUST som jag loggar in här! Underbart, för jag trodde inte jag skulle ha så mycket att skriva. Hans sköra tenorstämma ljuder i vår röda villa:

(Olof har inte hämtat sin cykel från lagningen och får skjuts av mamma)
-Jag kan inte FATTA hur O lyckas suga ut preciis varenda liten sekund ur henne till att göra ALLT han ber om! Men visst! Flytta dit då! Det stör mig inte det minsta! Ingen annan i mitt liv kan göra såhär mot mig, funkar inte, går inte! Men om han nu vill ha den här krampaktigt ovuxna navelsträngsrelationen så får han bo där alltid ju! Ååhhh jag blir bara så. TA ANSVAR!
Jag: Men pappa, O är inte ens hemma!
- Va nej, det vet jag väl, men om han hade hämtat sin cykel i tid hade han ju varit det! Jag kan bara inte förstå denna lättja och barnslighet.....
Jag: Du vet att det är mig du skäller på?
- (Lång paus) Jo.


Mysmaryam

Jag har en vän. Hon är väldigt mysig! Sen har hon väldigt många fler egenskaper än så, givetvis. Jag var där ikväll, kom en aning försent eftersom jag var tvungen att rycka in på emergency-job-call, vilket väl blev lagom uppskattat eftersom jag skulle hämta henne på Willys och med det tvingade henne att spendera 20 minuter extra på detta ställe. Men efter en mycket vuxen och konkret tillrättavisning var humöret på topp igen. Det är intressant att se denna vanligtvis oerhört stilfulla och eleganta tjej i sin säckiga, rödsvarta Willysoutfit. Skjortan som hänger, formlös och fladdrig på en ack så formad och ofladdrande kropp, de hårt knäppta ärmarna från vilka två ringbeprydda händer med nyfixade franska, guldglittrande naglar sticker ut och byxorna som med sin en meter långa gylf ger kroppen en slafsig siluett som kontrast till hennes välvårdade ansikte vilket omgivs av vad man skulle kunna se som ett vattenfallsliknande mörkt, långt lockigt hår. Det var en ren fröjd att se denna skapelse träda ut genom entren på ett ställe som verkligen inte alls är ett ställe man egentligen borde finna sånna människor på. När sen det första hon sa efter hon plaskat sig fram till bilen genom vattenpölarna med tunga skor var "Så nu passar det att komma!" på ett skämtsamt än lite bitskt vis så förstärkte det med ens hennes glamorösa och lite förnäma sida, vilket gjorde det hela ännu roligare. Jag hade svårt att koncentrera mig på vägen när vi körde mot hennes hus, det var roligare att försöka räkna antalet WILLYS-märken på hennes kläder. Jag fann dock antalet oändligt.
Väl hemma valde min vän mystema. Det är alltid så kul att komma dit på kvällarna. Ibland kan jag ju ha bestämt mig för att vara lite fin, kanske har jag klätt upp mig en smula och tänker föreslå att vi ska göra en fruktsallad, och det första jag blir tillfrågad är "ska du inte ha mjukis?". Det slutar alltid med att jag överger min fina sida och lånar ett par mjukisbyxor och sekunden efter sitter vi båda framför teven och äter godis. Konstigt nog krävs det inte mycket övertalning...
Nej, det hade nog varit destruktivt att umgås för mycket med min mysmaryam, men får jag inte min månatliga dos mår jag inte speciellt bra!

Fett?

Just idag finns det nog ingen störigare människa än jag på denna planet. Det funkar ganska bra när jag sitter ensam och inte kan reta upp någon, men så fort jag utsätts för någon typ av social situation så väcks ungefär allt negativt jag någonsin besuttit. Visserligen är detta inte vetenskapligt fastställt och det hade nog heller inte kunnat bli, med tanke på att de enda jag träffat idag är min bror, mamma och min brors kompis, men jag känner ändå i själv och hjärta att det stämmer.

Idag sov jag till halv 2. Det är en enormt dålig vana som börjar växa fram i mig, att gå och lägga sig fruktansvärt sent utan egentlig anledning och sen sova bort halva dagen. Denna period kommer liksom för sent! Det borde ha skett i trettonårsålder eller nåt, men NÄHÄ då var jag upptagen med att vara skötsam och lydig. Usch!

Igår var jag på två avskedssammankomster. Först hos mina släktingar, eftersom min kusin far tillbaka till teet och studierna i Skottland idag, och sen hos Emma där Tim sade sitt farväl eftersom han tänker bege sig till  "Skövde - staden som ingen behövde". Well, den behöver Tim. Hursomhelst var det en mysig kväll. Först åt jag såklart enorma mängder mat som jag förmodar kom från den till synes väldigt uppgivna kalkonen på spisen i köket. Sen spelade vi lite spel, jag bytte sällskap i vilket det också vankades spel och that's it.

Pappa redovisade för övrigt en av sina sedvanliga upptäckter på middagen. Han utbrast stolt:
Pappa: Jag vet nu vilka fem ord som är de hippaste bland ungdomar.
Nån: mummel (typ som "sägdetomduvillmenviärintedirektintresseradeavatthöravadduharattsäga")
Pappa: Jo, när jaaag satt på tåget igår hamnade jag mitt emot två killar, Lundabor, som hade vatt ute och rest länge och nästan glömt bort Sverige och så ringde den enas mobil och han svarade och det var liksom bara fem ord om varannat i olika konstellationer. Det var "fett", "tungt", "coolt", "schysst" och "naajs".
Vi: Det kan nog inte räknas för alla. Vi vet ingen som säger schysst t.ex.
Pappa: Jo! Det  är precis som om det vore du, Katja, om Pallis eller nån skulle ringa och berätta om nån kille! (nu börjar han räkna upp dem igen fast med större inlevelse) Feeeeett, naaaaaaajs, coooooooolt, tuuuungt, schyyyyysst.
Jag: Men så pratar jag väl ändå inte?
Pappa: Wow, feeeeeeeeeeeeeeeeett, naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajs, tuuuuuuuuuuuuuuuungt, såååå coooooooooolt, ååh va schyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyysst 
Vi: OK

Spännande

Ikväll har jag gjort en revolutionerande upptäckt hos mig själv. Det är minsann inte varje kväll det händer. Visst, jag har ju kommit till insikt om extrema saker rörande min personlighet förr, som t.ex. att jag i vissa avseenden håller på att bli som min pappa (den upptäckten gör det inte lättare att sova om nätterna) men upptäckten denna kväll är av ett annat slag. Den handlar i princip om hur spännande det är att vara mig. På gott och ont, givetvis.

Vad synd att jag nu blev för trött för att avsluta detta inlägget som avslutas bör. Jag är totalt oberäknelig, även för mig själv.








SNÖRVEL

Jag är sämst på att ignorera mina förkylningar. Jag tänker alltid, när jag känner att jag börjar bli lite sjuk, att jag ska köra ironwomanstilen och konkurrera ut alla spår av virusattacker med min enormt utvecklade mentala förmåga. Det funkar aldrig. En sak är dock bra med att vara sjuk. Man sitter hemma och gör ingenting tills man är så uttråkad av att göra ingenting att man börjar pilla med gamla saker tills man upptäcker något man glömt att man hade. Så var det igår för mig, jag hittade ett gammalt anteckningshäfte som uppenbarligen fungerat som nån slags dagbok för mig när jag var 14. Sjukligt intressant var det och man märker verkligen att jag gillade att skriva redan då eftersom det verkar som att jag försökte använda så många ord som möjligt i varje mening. Kolla här på mina sysselsättningar i februari 2004:

Fotbollen skulle vara dagens höjdpunkt som vanligt. Jag åt frukost, fjällfil och kaffe, cyklade till Paulinas hus och släppte ut Vitis och cyklade sedan i rasande fart till Victoriastadion bredvid Smörlyckan. När den två timmar långa träningen var slut så körde jag till mammas husför att hämta mobilladdaren. När jag sedan kom hem möttes jag av en superunderställsbeprydd fader (Helly Hansen, maan!) som gestikulerande och inlevelsefullt berättade att han tänkte ta mig och min intellektuellt underutvecklade yngre bror på en promenad runt Krankesjön. "Jippie, vad kul" sade mitt leende men inombords började jag direkt planera min självmordsstrategi. Vi gnaskade i oss lite blodkorv, möglig med järnrik sådan och lät sedan vår skrotfärdiga Nissan Bluebird 88 föra oss mot vårt mål.
Denna prucedur tog inte så lång stund. Vad som väntade skulle bli extremt mycket mer långdraget. Två timmars idel gående med en rapande och stenkastande tolvåring i hälarna är mer än vad en normal individ uthärdar.

Jahapp, säger jag bara. Olof har då inte förändrats mycket på 5 år.


Godmorgon?!

Idag vaknade jag kvart över 12. Det har nästan aldrig hänt förut att jag sovit så länge. Max är nog faktiskt halv 1. Jag har väl nån slags inbyggd gräns för hur oproduktiv man egentligen får vara med sitt liv. Tur det.
 
Pappa är lika rolig (läs irriterande) varje gång jag sover såhär länge. Han säger ingenting, går inte in och väcker mig, men när jag då till slut går upp av mig själv så får jag ett mycket dröjande (myyyyyyyyyyyyyckeeeeeeeeeeeeet dröööööööööööööjaaaaaaaaaaaaaandeeeeeeeeeeeeeee) "Goooooooood mooooooooorgooooooon................" följt av ett elaksinnat skratt "hehehe eller god middag är det ju" (detta kan lätt läsas som skämtsamt från min pappas sida. Jag intygar här och nu att det är det inte! Bara ondskefullt.) Efter detta fnyser han och börjar prata om hur mycket han har åstadkommit under de morgontimmar jag legat och sovit. Tur att jag idag är jättehes, för det skonar honom lite från att ta ut sin fulla irritation på mig!

Ett problem jag har just nu är att jag mår så otroligt dåligt över hur stökigt jag har här hemma. 20% av alla skolböcker jag någonsin ägt genom livet ligger uppradade på olika ickestädade vis på mitt skrivbord, vilket ger ett ohyggligt intryck. Min från början fruktansvärt fula och smutsiga soffa innehåller klädbyten från två veckor tillbaka, sängen är obäddad, på nattygsbordet (ja, så stavas det men kan också skrivas nattduksbordet numera) ligger sånna saker man egentligen aldrig ska behöva få se, som typ tamponglådor, min bettskena och ett ögonbad med kopp. Och som om inte detta är nog så har jag just nu min rullgardin nerdragen, vilken jag nog med hundraprocentig sanning kan påstå är den vidrigaste rullgardinen ni någonsin skådat, som med sin grådaskiga färg förvandlar det inåtkommande ljuset i rummet till just, grådaskigt. Så, ja, jag mår dåligt över detta. Men inte fan orkar jag städa.


Out

Ibland måste man testa nya saker. Det är liksom så det går till! Nu är det ett nytt år, och vad banar lättare väg för nya företeelser?  Så.. Jag tar steget ut i det okända, andas in frihetens aromer och ... bloggar från en annans dator!

Det tragiska i situationen: Jag befinner mig för tillfället på en förfest. Och jag sitter och bloggar medan jag lyssnar på E berätta om nakna bögar i en hög.

Oj.. Undrar om man får använda det ordet i sin blogg ellerom man typ kraschar systemet.

Dagens reflektion:
Lisa är vacker. Emma är smäcker. Paulina är PÅ.

Kaffestund i östra Lund

Jag har ont i halsen. Det är irriterande. När jag blir sjuk sätter jag alla andras problem eller intressen i andra hand. Då är det bara jag och mitt otroliga lidande som spelar någon roll i världen!

En sjukdom är inte något intelligent vis att starta ett alldeles nytt år på. Därför tänker jag inte tillåta min skröpliga förkylningskropp att bära denna sjukdom speciellt länge alls.

Så nu vet ni det!

God jul och gott nytt år


RSS 2.0