Tagluff!

Jag och Emma har nu slagit ner vara nu redan mycket nedsuttna rumpor pa exklusiva stolar pa ett internetcafé i den idylliska staden Innsbruck i Österrike. Idag kom vi fran Budapest och har suttit liite för manga timmar pa tag för att känna oss helt pa topp fysiskt. Var psykiska hälsa är däremot sprudlande..! Efter det stora antiklimaxet när vi kom fram till Innsbrucks Haubtbahnhof och fick se den soptippsliknande stationen med dess omgivande graa byggnader har glädjen bara stigit i takt med att högre och högre berg och mer och mer grönska uppenbarat sig ju längre bort fran stationen vi kommer. Emma var sa gott som helt uppgiven när vi vandrade genom Innsbrucks gator med vara alltför tunga ryggsäckar (kan bero pa att jag hela tiden fortsatte säga "nej, vi gar lite till, min magkänsla säger att detta är rätt") men sedan träffade vi en ytterst hjälpsam tjej som förklarade att det bästa hostlet var Saint Nicholas bara 5 minuter bort. Vi började strosa mot kvarteret hon pekade pa och mötte pa vägen tre tjejer som sag ungefär lika förvirrade ut som vi. Vi fragade dem om de skulle till samma ställe, vilket vi skulle.. Vi vandrade lite tillsammans och det visade sig att de kom fran Adelaide i Australien, precis som de tre killar vi träffade pa taget fran Bratislava till Budapest i tisdags och sedan träffade under nagra dagar i Budapest. Det var ett ganska extremt sammanträffande, med tanke pa att jag dels är pa väg att typ flytta till Australien och dels med tanke pa att Adelaide är en riktigt liten stad..!

Ikväll ska vi nog ga en liten promenad pa de pittoreska, österrikiska gatorna och titta lite pa bergen @ night. Sedan ska vi upp i dem och vandra imorgon!

Hej och hejdå!

Då var det snart dags att säga hejdå till Sverige för ett tag. Klockan 20 stiger jag och Fågelemma på vårt lilla öresundståg, far till Malmö, och byter där till ett mysigt nattåg som ska ta oss till Berlin. Efter (förhoppningsvis) många timmars sömn hoppar vi av på det välkända Haubtbanhof, springer rundor orsakade av total förvirring (ja, det får man nog räkna med när det är vi två som reser och ska byta tåg) och byter till ett tåg som styr kosan mot Budapest. Där är vi framme sent imorgon kväll, blir hämtade av Fågelemmas ungerska släktingar och blir eskorterade till vår EGEN lägenhet för 5 dagar.

I Budapest ska vi göra massa saker som Emma har koll på (jag kommer ihåg ytterst lite av alla saker hon räknade upp i extas, men vet att det inkluderar ett pannkakshus och nåt välkänt torg) och ha det riktigt najs innan vi fortsätter till det ACK så populära resmålet Innsbruck i Österrike. Nu ljög jag, dock. Innsbruck är förmodligen inte alls speciellt populärt.. Men för oss finns det inget ställe vi hellre åker till i hela världen..! Eller, ja, i Österrike iallafall...

Några dagar och otaliga skoskav senare far vi vidare, och denna gången mot den lilla hålan Milano i Italien. Är inte alls sugen på den orten och har aldrig hört om den förr, men det ska nog finnas iallafall nåt litet café nånstans som vi kan få en kopp halvblaskigt kaffe på och fördriva tiden lite.. (höhö:D)

Det slutliga resmålet blir Nice och sedan Cannes i Frankrike, där vi tas emot av den alltid så charmiga stockholmssnubben Dag. Vi ska spendera en vecka i hans lilla lya där, tillsammans med gamla  och nya bekantskaper!

Så - hejdå Sverige och HEJ Europa!

Med kärlek till pansar..

Igår gjorde jag något väldigt dumt. Jag lade till min gamla parohandledare på facebook, endast av intresset att få fler facebookkompisar. Detta kanske inte är så märkligt i sig, då jag faktiskt inte aktivt letade efter honom, utan såg att han var kompis med min nästkusin Gustav. Det märkliga är att jag praoade på Revingehed bland militärerna, jag var 14 år, han var fänrik (fänrik Lindén) och började smsa mig efteråt. Det var först oskyldiga sms som "Du är väl den blonda jag skjutsade runt i terrängbilen?" men övergick strax till sms som "Nu ligger jag här i mitt tolvmannatält och fryser, jag hade behövt lite kroppsvärme.." eller "Imorgon åker jag återigen till Afghanistan. Jag kommer sakna de snygga, blonda lundatjejerna."

Det var en hel del till som jag förträngt nu, men som var tillräckligt upprörande för att faktiskt berätta för min pappa just för att det var så himla besvärande. Han var ju i ALLA medier jag kunde tänka, hörde av sig på msn, lunarstorm, överallt! Och nu gör jag alltså misstaget att lägga till på fb bara för att jag blev så entusiastisk över att han kom upp som förslag på vän pga att han var min nästkusins kompis. Men men, nu är jag ju myndig så nu lär han inte vara på längre. Moahhaha...


Storm och sånt

Det har ju onekligen varit en konstig morgon.. Jag vaknade med jämna mellanrum till olika typer av brak och regnpiskande hela natten och det har fortfarande inte slutat. Detta förhindrar myycket av min dagsplanering. Jag hade tänk gå och vaccinera mig nu innan 12, men har varken mitt kontokort här eller lust att gå ut och tampas med vädrets makter... Istället sitter jag inne och planerar lite av min och Emmas resa.. Eller, planerar och planerar.. Jag tänker mest. Jag tänker t.ex. på att jag vill köpa ett par sandaler i Budapest och att jag ser fram emot vår Österrikiska vistelse VÄLDIGT mycket. Kan inte släppa hur mycket jag älskar berg..!

IDAG ska jag ta mig hem (när vädret tillåter) sen ska jag packa och städa lite hemma så att pappa blir glad:)

Slutet på början

Nu är jag precis i slutet på början av min helt underbara sommar! Idag är vi hemkomna från Paulinas 20-årsfest i Vejby och det var en otroligt behaglig upplevelse!!! Kul att träffa många på en gång under lagom somriga förhållanden. Idag blev det till och med lite bad. Måttligt behagligt, det.

Jag har varit fantastiskt speedad idag, till skillnad från mitt lite mer dystra jag igår. Jag hade sån lust att berätta ungefär allt som gick att berätta under vår resa hem till Lund från Ängelholm. Det var säkerligen ett stort misstag! Nu har dock alla krafter gått ur mig och jag har degat framför TVn i en halv evighet!

Veckan som kommer kantas med jobb, förberedelser inför min och Emmas tågluff och en liten tripp till Båstad i slutet. Hur trevligt som helst!

RSS 2.0